2014. december 23., kedd

AZ ÉGI JEL.

Ebben azidőben tőrtént, hogy távol, napkeleten egy uj fényes csillag jelent meg az égen, amelynek fénye még a napot is elhalványította. Az emberek szívébe és lelkébe félelem költözött. Ugy hitték itt a világvége. De a bőlcs irástudók, eloszlatták ezt a félelmet, mert ők tudták a régi jóslatokból, hogy a csillag a MEGVÁLTÓ születését jelenti!
Három napkeleti bőlcs, Gáspár, Menyhért és Boldizsár elhatározta, hogy követik a csillag utját, hogy megtalálják a megváltót! Hosszu és fáradságos utat tettek meg,amig Jeruzsálembe értek. Jeruzsálemben és egész Judeában akkor Heródes király uralkodott. A király amikor tudomást szerzett érkezésükről, magához rendelte őket és kérdezősködött,hogy mit tudnak a megváltoról. A három bőlcs, elmondotta, hogy megszületett a megváltó és ő lesz az uj király, főldnek és égnek uralkodója. Heródes ekkor utjukra engedte őket, a lelkükre kötve, ha megtalálják jöjjenek vissza és mindent mondjanak el róla!
A napkeleti bőlcsek, kiket Három Királyoknak is nevezünk, a csillag utját követve, hamarosan meg érkeztek betlehembe.

Itt, hamarosan rátaláltak a helyre, ahol minden ugy volt,ahogy az a jóslatokba irva volt: egy gyermeket találtok, pólyába takarva, jászolba fektetve.
Miután a bőlcsek megbizonyosodtak róla, hogy valóban rátaláltak a megváltóra, átadták Szüz Máriának a magukkal hozott ajándékokat: aranyat, tömjént és mirhát, majd a kisded előtt leborulva imádkoztak.
Az éjszakát, Betlehemben tőltötték. Álmukban Isten figyelmeztette őket, hogy ne menjenek vissza Heródeshez,ha nem Jeruzsálemet elkerülve térjenek meg hazájukba.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése